2017. március 21., kedd

Elmetérkép az oktatásban


Feladat: Hozzatok létre egy elmetérképet, amely bemutatja az Árpád-házat, annak történetét, a legfontosabb uralkodókat és eseményeket. Az elmetérkép legalább 3 mélységű legyen és 20 levéllel rendelkezzen. Ezenkívül tartalmazzon képet, videót és szöveges megjegyzést. Jó munkát! :)

Reflexió:
A fentebb olvasható, középiskolásoknak megfogalmazott feladatot oldottuk meg az óra keretében párban, annak érdekében, hoy megismerjük hogyan is működik egy ilyen mind-map készítő alkalmazás. Kifejezetten hasznosnak tartottam a feladatot, talán eddig ez a program tetszik a leginkább, s úgy gondolom a gyerekek is szívesen használnák. Nagyon hasznos, hiszen ők maguk készíthetik el egy-egy tartalmi egység komplex feldolgozátást, melyekbe képeket, videókat, mindeféle érdekességet beleszőhetnek. A munka folyamán nem csupán átismétlik a megtanultakat, hanem új információkkal is bővíthetik tudásukat. Mindezek miatt egy nagyon jó és mindenféleképpen alkalmazandó programként tekintek erre.
Az órai közös munkát (a mind-map elkészítését) kifejezetten élveztem Gáborral, tetszik, hogy egyszerre többen is tudunk dolgozni a mind-map létrehozásán és ezáltal egy dinamikus, rettentően konstruktív munka részesei lehetünk. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése